Vilka är vi

Om oss

Pit Performance erbjuder professionell rehabilitering, friskvård och träning för att din hund ska kunna leva ett aktivt liv med optimala ledrörelser och balanserad muskulatur utan besvär och smärta. Hos oss får din hund hjälp med att komma i form och behålla sin fysiska hälsa oavsett ras, ålder eller aktivitetsnivå. Vi tar gärna emot hundar av kamphundstyp. Till oss kan du vända dig även om din hund skulle lida av rädslor, aggressivitet eller andra problematiska beteenden.

På mottagningen är din hund i trygga händer i en lugn miljö. Vi kan även besöka er i hemmet om det passar dig och din vän bättre. Vi tror på att skapa en positiv känsla hos hunden och vi gör ingenting som din hund inte känner sig bekväm med. Vi använder oss av Fear Free metoder (frivillig hantering). All undersökning och behandling är individanpassad för att bäst tillgodose din hunds behov.

Pit Performance är ett H-märkt och ansvarsförsäkrat företag.

Sveriges Hundföretagare medlemskapsbevis 2021

Presentation

Jag som driver Pit Performance heter Sari Taipale och är diplomerad hundfysioterapeut samt balansbollsinstruktör via Svenska Fysioterapiskolan och har även gått kurser i anatomi och fysiologi samt djuromvårdnad som ingår i djursjukskötarprogrammet vid Svenska Lantbruksuniversitetet SLU. Jag har gått utbildning i fasciabehandling hos Atlasbalans och i laserbehandling hos Irradia och jag håller mig uppdaterad om det senaste inom rehabilitering, hundträning och näringslära. Vattenlöpbandskurs har jag gått hos brittiska Greyfriars som är specialiserade på att rehabilitera allvarligt skadade hundar. Jag har gått kursen Fear Free Shelters för att kunna minimera rädsla, ångest och stress hos hundar som besöker oss. Jag har även gått ett år på röntgensjukskötarprogrammet på Karolinska Institutet. Jag har 15 års erfarenhet som designer och har kandidatexamen inom grafisk design och illustration från Konstfack.

Mina intresseområden är postoperativ vård och rehabilitering av neurologiska skador, färska benfrakturer och frakturer med försenad läkning samt artros och senskador. Jag har bra samarbete med veterinärer och ortopeder i Stockholmsområdet.

Jag är matte till två staffordshire bullterriers, en thai ridgeback dog samt två amstaffblandningar som jag adopterat från Spanien.

Jag är medlem i

Sveriges Hundföretagare logo

Sveriges Hundföretagare

Branschorganisation för hundföretagare med etiskt hundtänk, hög kvalitet på tjänsterna och uppdaterad kunskap

Fear Free Pets logo

Fear Free Pets

Gemenskap av hundägare och tränare som tror på bra resultat med hundar genom inspiration och lek

Online Pet Health logo

Online Pet Health

Kunskapsplattform för rehabiliteringspersonal inom veterinärmedicin

Absolute Dogs logo

Absolute Dogs

Program och kurser med uppdrag att förebygga och lindra rädsla, ångest & stress hos husdjur

Innan ni kommer till oss

Viktig information inför besöket

Ingång till Pit Performance är på gaveln till vänster, en trappa ner.

Rasta hunden ordentligt innan ni kommer och mata inte hunden 2 timmar innan.

Vid träning på vattenlöpbandet
För bättre vattenkvalitet ser vi gärna att hunden är badad under det senaste dygnet. Ta gärna med egen handduk - vi har små mikrofiberhanddukar att låna och självklart finns det badhanddukar om du glömt ta med en egen. Flytväst finns att låna hos oss. Det finns ännu inte möjlighet för tvätt före eller efter träningen.

Ta gärna med en journalkopia om din hund har besökt en veterinär eller skicka den i förväg på e-post. Du kan också be veterinärkliniken skicka journalen till oss på e-post, gärna som pdf. Det går också utmärkt att be din veterinär skicka en remiss till oss. Glöm inte att kolla med ditt försäkringsbolag om du kan få ersättning för behandling hos oss.

Vi tar emot betalningar med kort och Swish. Vi har ingen kontanthantering.

I linje med vår hållbarhetsstrategi skriver vi inte ut papperskvitton utan skickar kvittot på mailen.

Ta gärna med ett munskydd och använd det när du kommer till mottagningen.
Läs mer om hur vi arbetar för att minska smittspridningen

Hos oss

Så går besöket till

Kommer du till mottagningen med din hund så kan vi erbjuda behandling i en lugn och harmonisk miljö. Vi kan även besöka er i hemmet om det passar bättre. När vi träffas börjar vi med att prata om hunden i allmänhet och vi fyller i hundens uppgifter i journalen. Vi går igenom om det finns något vi behöver vara extra uppmärksamma på som exempelvis fysiska eller psykiska ändringar eller symptom. Detta kallas sjukdomshistoria eller anamnes.

Efter anamnesen gör vi en rörelseanalys vilket görs utomhus så att hunden kan ta ut sina rörelser. Hunden kommer vara kopplad under analysen. Ta med hundens halsband eller en bra sele som inte hindrar hunden från att röra sig naturligt. Vi spelar in hundens rörelser och analyserar dem innan det är dags för palpering och böjprov.

Böjprovet görs när hunden står stilla och är ett bra verktyg för att få reda på om hunden är stel eller kort i sin muskulatur eller har svårt att böja vissa leder. Vi känner även på hundens kropp för att hitta eventuella felbelastningar, obalanserade muskler och smärtpunkter. Detta kallas palpering och hundens reaktioner ger oss en viktig fingervisning på eventuella problemområden.

Därefter kan vi ställa en funktionsdiagnos och lägga upp en behandlingsplan som ofta innehåller rehabilitering, massage och övningar som hundägaren ska utföra med hunden hemma. Ju mer engagerad hundägaren är desto bättre resultat får man av rehabiliteringen.

Ett första besök kan vara spännande för hunden och en ny miljö kan innebära stress. Vi vill inte stressa hunden utan arbetar i lugn och ro på hundens villkor. Därför bokar vi 60 minuter för ett nybesök. Beroende på behandling och hundens behov varierar återbesöken mellan 30 och 60 minuter. Vi kontrollerar resultaten som har nåtts av behandlingen på mottagningen och i hemmet, och justerar behandlingsplanen utefter hundens tillstånd och förutsättningar.

Låt inte din hund vänta.
Du kan ge din bästa vän ett liv utan besvär och smärta, och det är aldrig för sent. Påbörja resan redan idag!
Boka nu